Break

Om ni undrar varför det bara är Andreas som skriver nu för tiden så är det pga jag halvt om halvt har gett upp tävlingsscrabblande. Det är varken kul eller nån idé för mig längre verkar det som, då ALLA mina ställ är DDDHHGM, eller med lite tur DDHFII.

Senast i Kattfot så fick jag 3 av 14 blanka under hela dagen och cirkus kanske lite drygt 10 (av 35) honnör. Rullade EN gång, och rullningen var ironiskt nog OSLAGEn efter att ha förlorat tre raka...

Den ENDA matchen jag är riktigt nöjd med var den sista mot Erik Elvers som alltid är lika trevlig att spela emot. Där lyckades jag vinna trots noll bra brickor. Annars är jag överlag rätt nöjd med mitt spel under dagen, men det hjälper inte när man får pissbrickor dagen igenom.

*

Namnsdagen var så längesen nu så det orkar jag inte skriva om. Men allt jag minns är att jag fick lika usla brickor där men spelade dessutom råkasst. Så den turneringen är jag verkligen missnöjd med på alla plan.

*

Nu ska jag nog inte spela mer förrän SM, då blir det revenge of the young gun. Tjao, Johan.

KATTFOT cup

Den kanske trevligaste och bäst arrangerade turneringen under året, och den med mest tryck på sig, stavas Kattfot Cup. Jag och johan var debutanter på detta område och var förväntansfulla på allt gott vi hört om turneringen. Vädret var tyvärr inte kanon, men åt fyra-femtiden började små solstrålar smycka scrabblebrädena. Det regnade aldrig, som tur var.

Jag är nöjd med turneringen på åtminstone tre sätt:
1. Jag vann fler matcher än jag förlorade.
2. Jag måste ge en eloge till min ganska digra upphämtning. Jag förlorade de tre första matcherna innan lunch, och sedan vann jag de fyra sista. Hade jag spelat denna turnering för cirka ett halvår sen så hade jag förlorat alla med en så dålig start. Jag har definitivt förstärkt mitt spelpsyke.
3. Jag gick plus i rating.

Annars så tyckte jag att mitt spelande var ganska dåligt. Jag spelade alldeles för stressigt, och överströk min styrka helt, vilken är att tänka gott och länge med absolut alla brickor för att hitta ett bra drag. Jag är en brickornas optimist. Jag är ingen hetsspelare, även om jag ibland försöker vara det. Jag ska gå tillbaka till mitt gamla scrabble-jag tills nästa turnering. Vilken kanske blir SM, om jag inte mot förmodan skulle komma med i Mälarpirater som tionde reserv. But who knows.

på återseende,

//Andreas

Formbesked

Så var det dags för scrabbleturnering igen om närmare sagt om 6 dagar. Efter den ringa besvikelse som NAMNSDAG cup innebar ska jag väl formodligen vara relativt revanschsugen när det lider mot tävlingsstart. 4 vinster av 7 är väl helt okej, men inget att hurra över. På lördag planerar jag ett högre antal segrar, trots att deltagarlistan är avskräckande veteran-packad. Som Johan uttryckte det: "Det är som topp-12 under ett annat namn."  Har faktiskt dock legat på latsidan ur scrabblesynpunkt de senaste dagarna, men planerar att ta i tu med detta under veckan. Det är dock stor risk att mina planer inte förverkligas eftersom fokusen kommer att flyttas rejält i och med att jag börjar på gymnasiet på torsdag!

På det hela taget så är jag i god form, ska plugga lite och sparras mot frank under veckan och gå på stockholmsträningen. More to come efter lördag.

// Andreas.

Fem hakningar!

Spelade just en betamatch mot Henrik Jonés och lyckades göra kombon AV, MS, UT, AR, ROM, TRAUMA för 39 poäng med hela fem hakningar! Det var också en kanonmatch på alla möjliga sätt för min del, då jag några drag innan också rullade ORTSViS för 80. Det mest imponerande med denna match var dock lite senare då Henrik rullade helt makalösa (S)jÖPOLIS som dock la upp med P för röd och vips var han en rullning efter igen. Bättre blev det inte när jag i slutfasen smashar in SÅ, ÅTRA över röd för 42 p. Gladscrabble, vänner!

NAM(N)SDAG cup

Så var det dags för Scrabbletävling igen, som denna gång spelades på en frodig och lummig innergård på vackra söder i allas vårat Stockholm. Dock svek vädret efter ungefär halva dagen och allt fler spelbord flyttades inomhus. Turneringen var tyvärr inte någon hit varken för mig eller Johan, då båda våras brickställ under dagen ganska ofta hemsöktes av de otäckaste bokstavskombinationerna. Dessutom kunde jag inte sova en blund natten innan och detta visade sig senare på dagen då tröttheten slog in. Hur som helst lyckades jag med naglar och klor kämpa mig upp med mina 4 vinster till en niondeplacering av de totalt 24 deltagarna som vistades i lägenheten vilket faktiskt är helt ok med tanke på mitt sömnbrist-handikapp.

Jag tänkte ladda upp en bild från turneringen - den enda jag tog - på min absolut bästa match. Rullar *IN(D)RAGEN och ANDRAKe direkt på varandra, smashade dessutom in BLY(F)RI för 54 digra poäng.


RSS 2.0