Samtiles

Halloj. Fick ett ryck igår och beställde engelska Scrabblebrickor från sidan Samtimer.com. Färgen blev rosa, piffar upp Scrabblebrädet lite!


image13


Poängmaximering är kul

Hejsan, sitter här mitt i natten och spelar lite beta. Har gått lite knackigare på sistone men nu börjar dragen komma tillbaka.

Igår spelade jag en match så jag för första gången rullade tre drag irad. Sjuk känsla, var nära en fjärde också. Motståndarn gav iofs upp efter den tredje så jag hade inte fått ut någon även det funnits.

Maybach:
bESINNA, 80p
Maybach:
SLAKTARE, 72p
Maybach:
NAIvISM, 81p

Och nu precis så vann jag en match med 281 - -3 (ja minus 3 på motståndaren hah!). Hon drog över tiden så fasligt så att spelet avslutades och jag spelade kungligt så det blev en liten poängskillnad där hehe. Ingen rull dock.

Och så var det den tredje matchen jag tänkt nämna. Kom över den gyllene 500-gränsen åter igen! UNDERBART. Fick starta med sex jobbiga konsonanter och ett A, dumpade några genom en öppning á MMS för 10p, fick då en blank och rullade härliga (S)VANSROt över röd i andra draget! Fortsatte sedan att smasha ut Y, C, J + långa fina ord nästan hela tiden och det hela slutade på 505 p. Smaskigt! Min motståndare verkar iofs inte direkt jobba för bra poäng när han la ut kEL 2p t ex. Att offra blank för 2 poäng gör mig ledsen...

TILLÄGG: Hej igen. Spelade ändå en sista match efter 505-poängarn. Nu fick jag (trumvirvel) 540 poäng!! Så galet nöjd nu alltså. Det är mitt rekord, inte så mkt att säga, motståndaren öppnade med GåS för 6 poäng och slängde snart bort den andra blanka med. Jag rullade tidigt SLUTARE som dubbel-dubbel och U:et som hakning = 96 poäng. Sen var det poängmaximering för hela slanten. GÖTT. Vann till slut med nästan 400 poängs marginal haha, sjukt.

Nu kan jag sova gott! //Johan

Stockholmstripp, nattscrabble och seriespel.

Goddag scrabblevänner. I tisdags kom jag och Johan på den utmärkta idén att åka till Stockholm på scrabbleträning och samtidigt kombinera det med en trevlig vistelse hemma hos mig på lidingö. Ett aber som vi trodde skulle sätta käppar i hjulen på oss var att de tydligen är ganska så hårda med 18-årsgränsen på Soft kök & bar, där nollåttorna spelar scrabble. Vi slank dock smidigt in med Gunnar Andersson och inte ens en misstänksam blick blev kastad åt vårt håll. Tack för det!

Väl på Soft startade spelet för min egen del ganska illa. Jag hade ingen kreativitet och hade svårt att koncentrera mig. Detta resulterade i en förlust med 2 poäng mot Erik Elvers, vilken jag förmodligen hade vunnit om jag tänkt lite mer och koncentrerat mig på spelet. Under första matchen var jag dessutom ganska nervös för det här med åldersgränsen, tisdagens personal var tydligen inte att leka med. I andra matchen ryckte jag upp mig lite och vann efter en jämn fight med Karin Anderberg med endast 2 poäng. Jag slarvade rätt mycket i denna match och Johan hittade flera självklara missar i slutspelet som skulle försäkrat min vinst definitivt. Klantigt! Tredje matchen var en mardröm. Jag vill helst inte skriva någonting om den, men om jag ska säga någonting så säger jag endast att Johan vann. Och att det är ett skitspel. Nåväl - efter dessa tre mediokra matcher intog jag och Johan ställning för att möta Gunnar och Tove Lundeberg i en parmatch, som en liten aptitretare inför parturneringen som går av stapeln om tre veckor här i uppsala. Trots ganska tråkiga brickor lyckades jag och Johan kamma hem matchen med hjälp av bra analysering och riktigt smart spelande. G/T fick dessutom 40 minus i tidsavdrag - en parmatch kan innebära många diskussioner och tar oftast mer tid än vanligt. Dessutom satt de med den andra blanka till sist med OK rullningsbrickor men misslyckades med att hitta någon. Jag och Johan vann denna match med cirka 70 poäng och båda var väldigt nöjda med vår samspelta taktik. Hoppas det håller i sig till Pardansen nu bara.

Efter en trevlig kväll på Soft bestämde Johan och jag att, inspirerade av den mästerliga dokumentären Word Wars, spela en trivsam "först-till-tre-segrar" mitt i natten, avslappnat på min säng. Detta skulle dock visa sig att bli en blodig och hatisk strid, och allt ifrån ett lugnt och avslappnat spelande. Första matchen var jämn och trots båda våran trötthet gjorde vi båda en bra match. Johan rullar ganska snabbt KRYSTAd för rätt bra poäng, jag kontrar dock med något bra drag med J och ställningen är åter jämn. Det avgörande draget i denna match var förmodligen min rull med den andra blanka, S(T)oLLERI och trots att den bara gav 58 poäng kändes det som att jag hade segern efter det draget. Så sant som det var sagt kammade jag hem denna inledande match med en inte alltför stor marginal. Både jag och Johan konstaterade dock efteråt att han faktiskt fått bättre brickor och dessutom fått ut dem för bra poäng. Min seger var lite av ett mysterium. Nåväl, i match nummer två får jag till en början hopplösa brickor och blockar klent Johans taktiskt korrekta drag för usla poäng. Efter att Johan har rullat en halvsnygg ARTIkEL över röd trodde jag redan då att loppet var kört. Jag utmanade dessutom hans hakning (K)LÖS av någon konstig anledning som jag inte heller förstår mig på. Draget efter vaknade dock min hjärna och jag kontrade härligt med en BOKVaGN för den ganska tråkiga poängen 62. Johan utmanar dock men förlorar utmaningen. Ställningen är nu kusligt jämn och nu börjar de härliga brickorna komma. Jag får maximal utdelning för J, X, C och säkert flera fyrapoängare. Bara några drag efter min rullning har jag gått upp i en ledning på hundra poäng, och efter ännu ett par briljanta drag viker Johans tålamod och i ren frustration kastar han ut sina brickorna på spelplanen - Johan har gett upp. I sista matchen var Johan både uppgiven och i psykologiskt underläge och det gjorde inte saken bättre att jag fick nästan allt bra påsen hade att erbjuda. Efter att kanske halva påsen har gått rullar dundertråkiga InsOMNA för runt 70p. Kort därefter ger Johan upp den matchen också och utan att säga någonting slänger han sig ned på sin nybäddade madrass, hopplös och uppgiven. 3-0 slutade alltså denna batalj i min favör - men det krävs å andra sidan inte mycket för att man ska tappa tålamodet klockan 3 på natten med ett bittert humör.

Dagen efter bar det hem till Uppsala igen. Och vi kunde inte få nog av Scrabble - det var nämligen Uppsalaträning på onsdagen, passande nog. Vår serie i Uppsala, Ölserien II, har precis startat med buller och bång. Innan jag kom till träningen hade jag 0-2 i vinster, och efter träningen blev det inte mycket bättre, 1-4. Det är dock svårt att finna sig i det groteskt hårda motståndet som Uppsalaspelarna bjuder på. Jag lyckades vinna mot Daniel Domert efter två rullningar och balanserade ställ matchen igenom - det avgörande draget kom dock i form av att Daniel öppnade för röd med PORR där jag skönt nog kunde haka för att få ut min ENTYdIG för 91p. Daniel hade dock vunnit den matchen ganska överlägset om han hade låtit bli porrdraget! Han utkrävde dock en returmatch senare under kvällen vilken han vann med kanske 40p. Matchen jag var mest nöjd med under kvällen var den mot Inger - trots att jag förlorade den! Jag gjorde en bra match hela igenom och inte bjöd påsen på många poängbrickor - trots detta var jag bara ett drag ifrån segern. min PLADASK för 92 var dessutom ett kul drag, både i poängbemärkelsen och dessutom för att jag tangerade rullningsrekordet i serien med en poäng från min förra rull, ENTYdIG. Trots två förluster och en vinst gick jag hem ganska så nöjd. För Johan har det gått betydligt bättre för däremot - han har än så länge 4-3 i matcher. Imponerande!



Jag - Inger 367 - 403

Ciao!

Can you anagram ERIC CLAPTON in to NARCOLEPTIC?

                        

WORD WARS

Igår såg
jag och Andreas den väl omtalade (inom scrabble-världen) dokumentärfilmen Word Wars. En dokumentär där man får följa fyra toppspelare i USA. Man följer med dem lite i "vardagslivet", men även under tävling och i spelsammanhang. Man får även lära känna några ehm, hobbyscrabble haha. Nejdå, men scrabblare som itne tävlar om jag säger så då. De sitter i Central Park och spelar på parkbänkarna i princip, såg väldans harmoniskt och fridfullt ut faktiskt. Det kanske vore nåt, en utomhusturre?

Hursomhelt får vi bl a annat följa Joe Edley, (världens bästa?) US-ranking 1. Han berättar hur han pluggar rullningsanagram medan han kör bil till och från jobbet och hur man ska fokusera och hålla sig lugn för att skapa ett bra tävlingspsyke och mkt annat intressant.

Joe Edley, tillsammans med de övriga tre superscrabblarna vi får möta berättar allt ifrån hur de började med scrabble, till hur de blivit så bra och hur de tränar osv. Men vad Andreas och jag fascinerades mest av är hur mkt de rullar! Jag är övertygad om att det är lättare överlag att rulla i engelskt scrabble, men ändå. Det var liksom kanske fem rullar i snitt per match! Även om vissa där verkar aningen för insatta är det otroligt häftigt hur man kan vara så intresserad av något som ett sällskapsspel. Jag rekommenderar den strongt!

http://www.wordwarsmovie.com/

Hlsn Johan

RSS 2.0