Mälarpirater cup

I helgen spelades en turnering i min absoluta favoritlokal, nämligen gregers finfina krypin i Fredhäll. Jag kände mig inte i form och inte alls motiverad att vinna. Försökte få upp vinnarlusten dagarna innan genom att plugga ord och fundera på varför jag egentligen tycker om det här spelet, försökte återskapa det härliga glädjeruset av när man tar medalj i en turnering.

Trots min brist på motivation och enorma trötthet lyckades jag kamma hem 4 vinster av 7 matcher. Dock spelade jag olidligt tråkigt, korrekt och utan konstigheter. Inte min stil egentligen men när brickorna är åt fanders (förutom i en tokflytsmatch mot rolle) så måste autopiloten rycka in. jag placerade mig tillslut på en 14:e plats av 30 spelare, näst sämst PJ av alla åtta personer på 4 vinster. Lite surt, men men.

Nya krafttag blir det till pyjamaspartyt i helgen och låta nattugglan i mig träda fram och styra brickorna. Ser fram emot eventet som kommer bli riktigt kul, känner mig dessutom mer motiverad nu än till mälarpirater. Heja!

Andreas/Lyle


Helt under isen - fortfarande

Efter min andra orättvisa/skitturnering i rad (kattfot) sa jag att jag inte tänkte scrabbla mer innan SM lite halvt om halvt på skoj. Men faktum är att jag nu 6 veckor senare faktiskt inte har scrabblat nånting sen dess. Jag har visserligen spelat lite på beta (mest böjningar) men inte en enda irl-match. Jag känner mig så ändlöst omotiverad och har inget sug alls.

Nu när förrädaren andreas har flyttat till hufvudstaden har jag ingen som släpar med mig till träningar även om jag inte har lust heller, och inte träffas vi och spelar på egen hand heller som förut - så det blir att jag inte spelar alls.

Nu hade jag i alla fall tänkt att spela natturneringen PYJAMAS(PARTY) Cup i helgen. Dock kommer jag nog inte kunna lira irl innan dess, men det får gå som det går.

Jag hoppas innerligt att jag får åtminstone acceptabla brickor i helgen, annars kommer jag inte orka vinna en enda match under svenska mästerskapen i Glenns hemstad...

VH, Johan

Scrabblehöst

Sedan KATTFOT cup har varken jag eller Johan engagerat oss mycket i Scrabble på sistone och med höstens intrång på livet känns Scrabblet allt mer avlägset. Dock har jag precis börjat ta tag i fyrorna på allvar och tänkte använda mina återstående tre dagar till Mälarpirater cup till att pränta in dem i huvudet. Höstserien här i Stockholm har också dragit igång, och eftersom jag bor här nästan konstant nuförtiden tillbringar jag mina tisdagar i Softs stökiga atmosfär. Jag har märkt att jag spelar otroligt mycket sämre på Soft än på alla andra ställen. Kanske beror det på deras sunkiga inredning, eller deras förkärlek till estnisk polkapop eller att jag helt enkelt hör hemma vid Scrabblebrädena i Uppsala.

Hursomhelst planerar jag och Johan att faktiskt pallra oss ned till SM i göteborg som går av stapeln om en dryg månad. Det har alla förutsättningar att bli hur kul som helst, att det spelas i min älsklingsstad gör inte det hela mindre värt att åka till. Enda kruxet är resan dit, varken jag eller Johan har lust att lägga ned en halv förmögenhet på att åka tåg dit. Om det löser sig med resorna är vi definitivt bänkade vid spelbrädena vid spelstart, djupt försjunkna i den så magiska och likväl mystiska stämningen som alltid råder under en Scrabbletävling, och som blir än mer påtagbar vid ett SM.

Men next up för mig är alltså Mälarpirater cup. Jag är ju faktiskt regerande mästare i Gregers lokal i Fredhäll, så jag tänkte behålla den titeln. And I will.

Andreas/Lyle

RSS 2.0