... och upp?

Fortsättning på förra inlägget.

Spelade en match precis mot min pappa. Jag tror kanske att jag är påväg upp ändå. Helt galen match. Fick visserligen bra brickor, men vann med 442 - 291. Just nu känns det som en av mina kanske 10 bästa matcher nånsin, spelade i alla fall riktigt snyggt. Två riktigt fina rullar också (RISTARE var pappas hah), se på bilden:



Best regards / Johan

Upp och ner

Johan: Min form

Jag har haft makalösa motgångar den senaste tiden, alltså helt monstruösa. Andreas likaså... Men nu har jag haft tre, fyra extremt sköna matcher istället - så det kanske vänder snart.

Vann en match mot Andreas med 518 - 270 för nån dag sedan. Var verkligen förlösande. Hur skönt som helst. Rullade en gång - dubbeldubbel AZERISKA för 118 p.

Ingen skärmdump från denna match, tyvärr.

Sen kom jag över 500-gränsen (514 - 247) åter igen mot en Elvisp Resley på beta... La bl a KRAX för 66 p, och rullade ut över röd.

Bild:



Och nu precis vann jag en till match mot Andreas. 471 - 339. Rullade tre gånger! VÄNSTRA, OSALTAd och TORNADo.

Bild:



Sist men inte minst så spelade vi ynglingar (jag, andreas, yann och axel o) en match på fyra på betapet. Under matchen ägde en fantastisk runda rum. ALLA fyra rullade i rad. Pang! Pang! Pang! Pang!

Yann började med: AKTERLIG
Axel: SMETnING
Andreas: OROAnDE
Jag: BOASERa

Bild:


UA Öppna / Johan

Hej hej.
Trots ovanligt blekt och oengagerat spel på betapet senaste tiden besitter jag ett otroligt lugn och självförtroende inför spelmaratonet nästa vecka. Och trots att jag vet att jag näst intill överpresterade under SM 2008 och alltså har mycket att "förlora" så känner jag ingen nervositet alls, än i alla fall.

6. Johan Berner
Rullar 14 gånger.

5. James
Kommer få en tung start och ligga i mitten efter en dag, men vinner allt andra dagen och klättra bland placeringarna.

4. Gubbi
Kommer öppna med två oavgjorda och sedan få tampas med tunga brickor men ändå lyckas gneta ihop en drös vinster.

3. Inger

2. Knevert

Kommer få hoppa fram och tillbaks mellan super- och skitbrickor. Rullar nog tre nior.

1. Elmis
Kanske blir distraherad av att vara tävlingsarrangör men jag tror han drar gynnsamma brickor och som vanligt utnyttjar dom till max.

Andreas och jag hamnar på 18:e respektive 19:e plats.

Pre-öppna

Om exakt nio dagar vankas det turnering, nämligen Uppsala Öppna (som dock spelas i Knivsta). Turneringen har för närvarande 52 (!) anmälda spelare, vilket möjligtvis är rekord för en tävling som inte är SM. Turneringen kommer definitivt kännas som ett mini-SM, och spelare från hela landet kommer för att göra upp om vem som förtjänar titeln som Uppsalas scrabblehärskare. Extra kul är det naturligtvis för mig och Johan, som kommer att försvara vår hemstad (nåja, inte Knivsta men...) till sista blodsdroppe.

Formen då?

De senaste dagarna, för att inte säga veckorna, har mitt spel varit helt oacceptabelt. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men jag bryr mig inte lika mycket och tänker väldigt mycket mindre på varje drag. En av mina största styrkor är att jag kan vara väldigt kreativ med mina brickor, en egenskap som jag totalt överstrykt på senaste. Jag hoppas ändå kunna hitta tillbaka till formen med ordplugg och annat triggande tills matchstart. Jag vet trots allt innerst inne hur bra jag är, och man kommer förr eller senare ur dåliga perioder, det har även jag stor erfarenhet av. Den största anledningen till mina formbottnar brukar vara sviktande självförtroende, vilket mitt spel till stor byggs upp av. Dock vet jag hur jag hittar tillbaka.

 Vad jag uppfattat är Johan också inne i en tung period för tillfället men även han är säker på att han ska hitta tillbaka tillbaka till formen, eller som han själv så stilfullt uttryckte det på sin Betapet-pres här om dagen:

"Jag har sprungit offside, men bollen är snart i spel igen"

- - - -

Jag tänkte även klämma in en liten tippning i detta inlägg, med en kort kommentar till varje person. Kolla, reagera och kommentera gärna!

10. Johan Berner
Den jämrande scrabblefakiren Johan Berner har en kreativitet till sin förfogan utan dess like. Lyckas han plocka fram den och använda den på rätt sätt hamnar han minst på en tiondeplats.

9. Axel Olesund
Taggad till max och ett rejält utökat ordförråd sedan SM bådar gott för unga Jönköpingsbon.

8. Per Christensson
Extremt stabil och oklanderlig spelare som varken presterar över eller under sin högstanivå under turneringen.

7. Malin Ståhlner
Lyckas hantera hennes enorma hype i och med Masters-vinsten och presterar bra även här.

6. Patrik Grönvall
En spelare man inte ser så mycket av men som brukar göra väldigt bra ifrån sig på turneringar. UA öppna är inget undantag.

5. James Reimdal
Kom trea på senaste SM och är en taktiker av stora mått som sällan gör misstag. En sjätteplats blir det för forne Sötäljebon James.

4. Niklas Elmis Elmefjäll
Spelar nästan för bra på turnering, och så länge han har självförtroende och humöret på topp kan han lika gärna ta hem hela turneringen.

3. Inger Wingård
Scrabbledrottningen Inger har en aggressiv spelstil som aldrig viker sig för någonting. Med någorlunda brickor hamnar hon här.

2. Daniel Domert
DD är en av Sveriges bästa scrabblare, vilket han visar här och seglar upp i tabellen utan problem.

1. Mikael Ström
Ordsavanten från götet lyckas dra rätt brickor och rullar bland annat en tia efter ca 9 sekunders tänketid. UA öppna blir ingen match för Knevert.


Ses om drygt en vecka!

Andreas

RSS 2.0