600!!!!!!

Jäääävlar anamma! Jag har spräckt drömgränsen! Nådde 606 poäng på en hetsmatch, kl tio i tre på natten! "Endast" två rullar, för blygsamma poäng. Helt otroligt faktiskt, jag har haft nåra rätt sköna matcher på rad efter mitt hatinlägg. Första sköna sviten sedan mars 2009 tror jag.

606 - 247
jag: TRäNARE 75p, KASSETT 64p
han: LINBAnA 71p

http://www.betapet.se/user/gamestats/games/?userid=402297#

Må väl / Johan

Masters 2010 - Tippning


Hallå alla! Såg nu att Johan hade fått nåt scrabblemässigt utbrott vilket verkade gå ut över den här bloggen. Hoppas ni fortsätter läsa ändå. (: Måste faktiskt även säga att hans utbrott är med all rätt - han får bokstavligt bara skit för tillfället och han är inte världens bästa på att hantera det. Men inte fasen är det kul att spela då!

Nåja, dagens inlägg blir en genomgående tippning av Scrabbble Masters som går av stapeln om ganska exakt två veckor. Jag är riktigt sugen på att spela och känner mig även i rätt bra form! Inga jättelånga utläggningar som jag gjorde vid SM, men här har ni, från botten till toppen:


16. Leif Berglund

- Spelade riktigt imponerande på SM och fick ofta i många rundor inta ledarvästen. Men nu är motståndet benhårt och Leffe får även äta upp de värsta skitbrickorna i turneringen, och med många små marginaler förlorar han gång på gång tunga matcher. Bara att bita i det sura äpplet och inse faktumet att det verkligen är ett skitspel, och inget annat.

15. Stefan Diös

- Än så länge ratingmässigt tippat, fegt men detta är min magkänsla. Stefan har sin styrka i sin rutin men något säger mig att han inte är speciellt laddad, vilket blir avgörande i denna turnering. Masters är den hårdaste av dem alla och med både bristande motivation och odrägliga bokstavskombinationer på stället blir det en snopen femtondeplats för Stefan.

14. Alexander Forslund

- Har någonting extra som gör honom till en utmärkt scrabblespelare. Kan många obskyra ord och vet dessutom vad många av dem heter. Denne mycket trevlige typ har även en gång vunnit Stockholm Open vilket är allt annat än fy skam. En spelare att ha hög respekt för helt enkelt. Dock så är han ganska oförberedd till Masters i år och spelar nästan enbart för att känna pulsen och ångan. Men en del lysande matcher kommer han att göra.

13. Johan Berner

- Osäker var han står scrabblemässigt men något säger mig att han inte är tillräckligt fokuserad och motiverad för att prestera sitt bästa i denna turnering. Rullar nior på träning och kan stundvis spela helt genialiskt, men när det är 15 ronder och två dagar sviker både humöret och brickorna.

12. Henrik Jonés

- Säger sig ha blivit omsprungen av många med- och motspelare på senaste tiden vilket kanske också stämmer. Postar allt som oftast deprimerande inlägg i scrabbleforum om hans dåliga form och bristande motivation och tankar på att lägga ner alltihop, men än är det inte slut tror jag. Har en analytisk förmåga som alltid slår starkt och är förmodligen den mesta scrabblefetischisten av oss alla. Dock så "skämtar" han bort den här turneringen när brickorna är lika usla som på SM. Han nöjer sig nu med lärorika konversationer med andra deltagare och njutbart sörplande av kaffe i rondpauserna.

11. Johan Rönnblom

- En spelare jag personligen har väldigt svårt för att möta, det verkar ständigt som att han smider invecklade och omöjligt smarta planer när han grubblar för sig själv och antecknar. Ut kommer NID, ED för 10 men vad spelar det för roll när det ändå tjänar till ett större syfte? Rönnblom spelar evighetsscrabble och hade med bättre brickor kunnat placera sig topp fem, men nu blir kombinationer som HIIILÄO frekvent förekommande och humöret sviker även denne man.

10. James Reimdal

- Som jag nämnt tidigare verkar han ha/ha haft en hutlöst stor scrabblesvacka, vilken också förmodligen av självklara skäl beror på att han spelat mindre och haft andra saker att prioritera. Är i grunden en fantastisk spelare och jag tror att han börjar hitta tillbaka i och med den här turneringen, motivation verkar finnas där. Vänta några turneringar bara, då är han åter tillbaka på sina patenterade medaljplatser.

9. Håkan Nord

- Spelar dynamisk och uttänkt Scrabble med mycket attityd. Är bäst när det gäller, nu håller han för tillfället Scrabblen puttrande, som han själv uttryckte det. Har lagt ned mycket tid på spelet vilket lönar sig, och jag känner på mig att han gjort en, om än liten, ny scrabblesatsning inför Masters i smyg. Vinner några riktigt bra matcher men förlorar även många med små marginaler. Det blir ett småtråkigt resultat för Håkan men det gör inget, för alla vet att denne man Aldrig Ger Upp.

8. Martin Bender

- Har ett stort och taktiskt intellekt vilket han kan utnyttja till fullo. Mycket hög koncentrationsförmåga. Men han är enligt egen utsago rätt så otaggad på turneringen och det är även risk för avanmälan här. Trist, för om han hade varit riktigt på hugget och pluggat sina rullningar så hade det blivit topp tre. Hans makalösa upphämtning SM '09 kom i skuggan av Björns, men den är icke att förglömma.

7. Malin Ståhlner (Regerande Mastersmästarinna)

- Jag borde väl tippa Malin högre? Ja det borde jag. Men varför gör jag det inte? Jag vet inte. Hon knep fyra turneringsvinster 2009 vilket är mycket imponerande, och det mesta tyder på att hennes tillfälliga form är utmärkt. Så varför sjua? Återigen - jag vet inte. Kalla det intuition.

6. Roland Olsson

- Börjar äntligen blomma ut på riktigt och spelar numera helt fantastiskt bra. Var nära att ta medalj i SM 2009, vilket säger det mesta. Rullar nior, tior, you name it - inget är omöjligt för Rollz. Det är bara en tidsfråga innan han är fullständigt etablerad i toppen, och det här blir ett ordentligt bevis på det.

5. Alexander Prytz Hedström

- Kan sin Scrabble vid det här laget. Många tror att han chansar och spelar farligt helt utan anledning - där har ni ruggarns fel. Är säker och bestämd vilket han vinner mycket på, och med finfina brickor kan det inte slå fel i år när han debuterar i Masters. Enda frågetecknet är att han har spelat oroväckande mycket i grisen - men jag tror att han är såpass intelligent att han kan separera på böjt och ickeböjt Scrabble. (:

4. Andreas Pejler

- Aj, jag missar pallen! Väldigt självgott tippat jag vet, men jag är förmodligen mest sugen av alla och känner mig dessutom i ovanligt bra form. Brickorna blir mycket snälla och jag får äntligen utdelning för alla åttor jag försökt banka in i skallen. Har marginalerna på min sida och vinner tursamt en del matcher på andras misstag.

3. Daniel Domert

- Spelar nästan alltid bäst av alla, så varför går det aldrig riktigt hela vägen? Äntligen får han lite utdelning för sin enorma ordkunskap och träffsäkra taktiksinne. Är också förberedd och taggad - inte mycket står i vägen för ett av Uppsalas klart starkaste kort.

2. Gunnar Andersson

- Alltid med i toppen, vad mer kan man säga? Inte längre bäst eller överlägsen vilket han var för några år sen, men det är ett faktum att Gunnar SKA ta pall om han får någorlunda brickor. Annars är det något som är på tok, och det är det bara inte med Gunnar.

*trumvirvel*

1. Inger Wingård

- Har nu helt hittat tillbaka till sin 1150-form och då är det bara att säga tack och adjö till vinst mot denna spelare. Behöver inte tänka särskilt mycket och det är av en anledning - hon hittar de bästa dragen direkt. Så varför använda mer tid än vad som behövs? det är Scrabble, inte svårare än så. Grattis i förhand Inger!

- - -

Så, där har ni den! (: Med reservation för avhopp såklart, men så kommer det sluta. Lite tråkigt att avslöja i förväg, men det kändes ännu tråkigare att sitta och hålla på det! I veckan kommer jag skriva ett inlägg om scrabbleintuition och kommer om jag hinner även skriva ett annat taktikinlägg. Håll er uppdaterade, vänner!

/Andreas


VARFÖR KAN JAG ALDRIG FÅ BRA BRICKOR?????????????????????


/Johan


Nytt år, nya tag.

Tjena
Aa nej jag är så nöjd med mitt 2009
tja

/Johan

Nytt år, nya tag

Håhåjaja. Det nya året har ringts in och jag kan inte annat göra än att tacka för ett fantatiskt Scrabbleår. Jag kan definitivt inte var onöjd med mina egna prestationer - fem medaljer har jag skördat och var dessutom ruggigt nära att ta brons i Stockholm Open. Herregud så fort tiden går, det känns som om det var igår jag skrev första inlägget för året 2009.

2009 har varit mitt stora genombrottsår. Inte bara som Scrabblare, utan också som människa. Men det kan vi ta en annan gång, detta är ju faktiskt en blogg om just Scrabble, inte om mitt liv. (: När året startade var jag både hungrig på rating och kunskap, men var samtidigt lite för ivrig och ganska osäker i mitt spel. Jag har lärt mig massor under året och har framför allt intresserat mig mer för taktik än någonsin. Jag har gjort ett stort projekt med både fyrorna och femmorna och känner att jag har en mycket god överblick för alla de orden. Mycket arbete har krävts, men det ha lönat sig. Nu är jag precis där jag vill vara, i toppen. Min scrabblekarriär har kanske inte varit någon slumdog-saga med happy ending, men så nära man kan komma scrabblerelaterat. Min ratingtopp 2008 var 1038, min ratingtopp 2009 var 1118. DÄR kan vi snacka skillnad! Jag försöker göra allt annat än skryta, men kan inte låta bli att vara lite stolt. Jag var usel i början, men gav mig fan på att lära mig skitspelet och slå de bästa. Jag är ingen Knevert eller Björn Ericson med allt mekaniserat från början. Med lite talang och mycket vilja inledde jag min scrabbletour, fyra år senare står jag här. Jag vet ärligt talat inte hur mycket längre jag kommer att hålla på, men så länge det finns någon form av sug så kommer jag att fortsätta. Mig har ni inte sett det sista av än må ni tro, vare sig ni gillar't eller ej. (:

Usch, det handlar alltid så mycket om mig i de här inläggen. Ska bli ändring på det. Men har dåligt med inspiration för att skriva taktikinlägg, är det något som ni vill se skrivas i den här bloggen så tveka inte att skriva en kommentar! Jag vet att det i alla fall är några av er därute som läser den här bloggen. Visa det nu då. (;

Nästa stora event för min del är Scrabble Masters den 23-24 i Fredhäll, Stockholm. Som jag nämnt tidigare så var det ju mitt mål när jag började spela att en gång kunna kvala in till Masters. Och nu när jag äntligen kan det så är jag såklart mycket, mycket sugen på att spela! Har en riktigt bra form för nuvarande och hoppas att allt skolarbete innan turneringen inte ska distrahera mig allt för mycket. Men ni får hålla tummarna för mig! Mer info om turren, funderingar och tippning kommer så småningom!

Sedan hade ju jag och Johan våran turnering *PLEJER Open - Luciaspelen den 12:e December vilken gick som smort, vill även här tacka hjärtligt för att alla trevliga deltagare gjorde dagen minnesvärd! Där kom jag trea och var mkt nöjd med mitt spel, för det mesta. Riktigt nöjd kan man aldrig vara. (: Referat därifrån har jag påbörjat, det kommer inom en snar framtid. Bilder från turneringen finns här: http://www.scrabbleforbundet.se/album/index.php?cat=10211 håll till godo!

Det var allt jag hade att bjuda på för den här gången. Det blir minst fem poster innan Masters! Så håll er uppdaterade på telexnätet!

/A

RSS 2.0