Stockholm Open '09 - Tippning!

Turneringsdags igen, om två dagar! Hoppas på att kunna prestera lika fint som förra helgen i mitt livs första Stockholm Open. Här kommer en förhandstippning med en kommentar till varje plats. Håll till godo!

10. Erika Jonés

Vann senast presitgefyllda Höstserien i höstas som spelades på stockholmsträningarna, och har visat att hon fortfarande är med i leken på allvar. Placerar sig här om inte högre.

9. Roland Olsson

Överkreativ lirare från götet som kan hitta de mest bisarra dragen. Har han lite medvind på dag två och får ut de rullningar hans hjärna hittar åt honom så kommer det gå fint för Rolle.

8. Nils Berner

En av scrabblesveriges verkliga veteraner som gjorde en ordentlig comeback genom att vinna Jernrikes cup för en dryg månad sen. Är han i form igen så kan det gå hur bra som helst för Nils.

7. James Reimdal

Har haft oförtjänt oflyt de senaste turneringarna och gått ner mer än 40 ratingpoäng inom en radie av 5 turneringar. Dock tvivlar jag inte ens sekund på att han fortfarande är en av Sveriges absolut bästa spelare som med taktiskt genialiska drag kommer att bryta den nedåtgående trenden nu.

6. Malin Ståhlner

Galen tävlingsmänniska som har stenkoll på påsen i alla lägen. Kan hantera både bra och dåliga brickor, och med en taggad inställning kommer hon såhär högt upp.

5. Johan Rönnblom

Har legat lite lågt på scrabblefronten ett tag känns det som, men kan definitivt göra en stor comeback nu på sthlm open. Har ett taktiksinne som överträffar det mesta och en oklanderlig spelstil.

4. Martin Bender

Kommer vara väldigt fokuserad och spelglad i en perfekt mix. Har alla förutsättningar för att ta sig till den absoluta toppen i scrabblesverige om han verkligen, verkligen skulle vilja det. En av sveriges klart bästa slutspelare missar pallen på PJ-poängen.

Och nu, pallen:

3. Inger Wingård

Regerande mästarinnan Inger lyckas inte behålla sin plats, utan får nu en medalj av inte lika fullt ädel valör. Spelar bra men har inte stinget som behövs för vinst, men efter några turneringar då hon fått in rytmen igen är hon snart återigen etta i Sverige.

2. Daniel Domert

Tror stenhårt på DD. Hade det riktigt motigt i Scrabble Masters men lyckades vända sin förlustsvit på ett sällan skådat tappert sätt. Finns egentligen inga nämnbara brister i denna ordmaskins spel, bara han har brickorna på sin sida så blir pallplats. (Heja Uppsala!)

1. Henrik Jonés

Tiden är inne för att Henrik nu ska få ta tillbaka titeln som Stockholms mästare, dessutom på hemmaplan. Kommer ha en underbar blandning av makalöst flyt och perfekt taktiskt spel. Inget snack om saken!

- -

Jag vågar inte säga nånting om utfallet för min egen insats, men läget just nu känns helt ok. Borde dock ha pluggat mycket mer än jag egentligen gjort, och en del luckor här och där ställer till det. Den stora satsningen får bli till SM i höst i stället.

Väl mött på lördag!

//Andyy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0