Nytt år

Gott nytt år allesammans, säger jag såhär nio dagar i efterskott. Hoppas ni kommer uppfylla era nyårslöften, jag hoppas nämligen att jag ska hålla mitt, nämligen att kunna kvala in till masters vid årets slut.

Om jag ska hålla mitt nyårslöfte måste jag dock rycka upp mig nu. Det har gått väldigt dåligt på Betapet de senaste dagarna, vilket också faktiskt kan bero på sömnbrist och fokus på skolarbete. Kommer ligga lite lågt med spelandet nu ett tag för att verkligen få suget att komma när det vankas turneringsdags. Ett undantag finns det i alla fall i min dåliga svit, nämligen en nätmatch mot den oerhört skicklige Uppsalaspelaren Daniel Domert, aka gubbi på Betapet. Daniel öppnar med BÖJ, jag lägger nåt dåligt som dessutom öppnar för röd och vips lägger Daniel MYSIG för 64 poäng. Jag tvingas nu dessutom byta och jag har inlett matchen på absolut sämsta sätt, 18 - 94 efter tre drag. Drar dock blank när jag byter tillsammans med LOPTSV? och kan efter en del tänkande rulla enligt mig snygga ST(I)LPrOV och har vips tagit igen ett stort underläge. Matchen flyter på lite tills Daniel lägger DOCKA i samma linje som röd, jag förlänger lugnt och sansat til TRAS(DOCKA) för 54 poäng. Daniel spelar väldigt bra men det räcker inte när jag dessutom drar den andra blanka och får ut ScENERI i slutet. Härlig match, alltid skönt att vinna mot en väldigt duktig spelare samtidigt som man känner att man var värd det och spelat bra.

En match jag dock helst vill glömma var en mot Johan igår. Den var absurd från början till slut - efter Ca 7 drag smäller Johan in en blanklös SOLVARE. Direkt efter POSTRÅN för hela 95, och en tredje på raken i och med hans AnIMERA. Allt känns makalöst bittert men bara att gratulera Johan till en kombination av skicklighet och enormt flyt. Han rullar dessutom lite senare TIPSARe medan jag får ställ som FFGHTLM. Ibland är det förvånansvärt hur det här spelet kan arta sig så grovt till någons favör. Slutresultatet blev 314 - 555 (i Johans favör, det kanske ni kunde gissa haha) och därmed ett nytt poängrekord (?) för Johan.

Yours truly,

Andreas

Dagens citat

It aint over 'til it's over.

Rocky Balboa


/ Johan

RSS 2.0