SM-tips

1. Inger
2. gunnar
3. elmis
4. mikael
5. james

eller nåt...

Jag tror det är 20 nya som kommer, 15 av dem kommer att komma på de 20 sista platserna. Scrabble är INTE som betapet. boom krasch.

Jag kommer ligga 12:a efter en dag sen rasa till 47:e plats. hej.



J

SM-tipset signerat Lyle

Hej Scrabblevänner! Nu är det dags för mig, Andreas, att posta mitt sm-tips här i bloggen. Jag har gjort ett annat på scrabblesm.nu som dock var ogenomtänk och slarvigt. I detta inlägg skriver jag därför en ny och mer analyserad tippning.

15. Roland Olsson

Rolle är taggad till tusen i år, dessutom på hemmaplan. Min känsla säger att han legat i intensivträning de senaste veckorna och om det inte vore för allt trassel med arrangering hade denne fruktansvärt underratade lirare kommit högre upp.

14. Björn Ericson

Björnen från götet har scrabbleförmågor långt utöver det vanliga, men timingen är dålig och brickorna går åt fel håll. Psyket viker sig också när han ser fler och fler springa om honom i tabellen.

13. Alexander Prytz Hedström

Otroligt finurlig spelare som kan spöa vem som helst. Med gott självförtroende och världens bästa spelpsyke kommer Prytte placera sig högt. Mycket högt.

12. Lisa Blohm

Ångvälten Lisa presterar så fantastiskt bra när hon är på topp att hon måste få minst en tolfteplacering. Vet inte så mycket om denna spelare, dock kanske inte motiveringen är på topp. Eller så är den det. Det jag vet är i alla fall att hon är en stabil spelare med mycket stor erfarenhet. Hon kommer topp 12, med säkerhet.

11. Martin Bender

Martin kommer att göra ett flertal strategiskt fantastiska matcher, men även ett par stora kalkonmatcher. Svajigt SM för Bender som på något obegripligt sätt tappat rating på senaste. Tror tyvärr att trenden håller i sig och det blir högst en elfteplats.

10. Anders Brandén

Kom nia förra året och är för mig just nu lite av ett wildcard. Stor respekt för denne spelare som kan bisarra rullningar och har i övrigt mycket stort ordförråd. Lägger Anders manken till kommer han topp tio.

9. David Isaksson

Mycket sympatisk spelare som förstår spelet otroligt väl. Stor taktiker och kan väldigt många ord. Ska han komma topp tio i årets SM gäller det att han fokuserar och väljer rätt beslut i rätt ögonblick. Något jag inte tvekar på att kommer att göra.

8. Per Christensson

Makalöst stabil spelare som har oändligt många ess i rockärmen. Här velar jag dock, får Per bra brickor kan han mycket väl komma att kamma hem hela turneringen. Men några oflytsmatcher blir det och än kan han inte riktigt mäta sig med de i den absoluta toppen. Nästa år: topp tre.

7. Johan Berner

Revanschsugen från förra året kommer Johan att spela bättre än någonsin. Men brickorna är åt helt motsatta hållet. Många klagorop kommer fylla ut spellokalen i Göteborg när en så väl kämpande Johan tvingas tampas med TTTRMVH. Nästa år vinner han.

6. Niklas Elmefjäll

Dissar sig själv och påstår att han är pensionär i scrabblevärlden. Han har förmodligen inte den rätta motiveringen till vinst men hans brickställskontroll och brädhantering kommer ta Sveriges mest defensiva spelare långt ändå.

5. Elof Hansjons

Nu börjar det hetta till. Elof har presterat grymt bra på senaste och inte minst i och med vinsten i Stockholms länsmästerskap har han visat att han är en taktikens mästare. Rullar blanklösa nior och lägger helt galet snygga drag. Drar han okej brickor och är taggad till max kommer han såhär långt upp.

4. Henrik Jonés

En finurlig allroundspelare som förmodligen är mest taggad i år. Har legat i hårt med studierna och gör inga missar i årets SM. Dock räcker inte brickorna till när palltion presterar bättre i år.

3. James Reimdal

Så lurig att man inte kan undgå att bli snärjd av hans extremt strategiska spel. Legat rättså lågt men presterat oförskämt bra de senaste turneringarna, så gäller även SM. Rullar en tia och mängder med ovanliga sjuor. En spelare i världsklass.

2. Inger Wingård

Finns inte så mycket att säga om den här obegripligt grymma tjejen än som redan är sagt. Snubblar dock på mållinjen och får nöja sig med en andraplats. Hon skulle dock kunnat vinna turneringen sju dagar i veckan, det är ju Inger vi pratar om.

1. Mikael Ström

Om Micke kan tygla sin frustration som garanterat kommer inträffa under turneringen vinner han. På hemmaplan spelar han helt outstanding (eller, när gör han inte det?) och kanske till och med går obesegrad ur turneringen. Ett grattis i förskott till övermänskliga Knevert.

Reserver:

Daniel Domert är en av Sveriges bästa spelare och det vet alla, men på något heltokigt sätt går det inte vägen för DD. Men om jag har fel (förmodligen) så kommer Daniel topp fem. Kanske vinst till och med.

Johan Rönnblom har varit Sveriges kanske bästa spelare. Om han fokuserar kan han utan vidare komma topp 10.

Alexander Forslund vet jag inte så mycket om förutom att han är en grymt stabil och oförutsägbar spelare som vunnit Sthlm open. Spelar han med samma kvalitet i helgen kommer han definitivt topp 15.

Yann Moreau Bruun ser jag gärna långt upp i tabellen. Riktigt hög högstanivå som han kan utnyttja om han verkligen är på G.

Malin Ståhlner är en riktigt bra spelare som verkligen blommat upp under hösten men som dock inte har rätta erfarenheten som krävs för att komma i toppen. Men hon är otroligt giftig och nästa år är hon utan tvekan i den absoluta toppen.

Gunnar Andersson är ju givetvis en av Sveriges definitivt bästa spelare, men efter två SM-vinster finns inte suget, hur mycket han än letar efter det. Men han är en ordmaskin och med de förutsättningarna han har så finns det inte mycket som kan stoppa honom. Trots det tippar jag honom nedanför topp 15.


Och mig själv då? Jag vågar inte säga något ännu, men jag känner mig hyfsat förberedd. Ska fokusera som aldrig förr och spela så bra som jag bara kan. Vi får hoppas att det räcker!

Andreas/Lyle

Pre-SM

Tja, Johan här. Har inte bloggat så mycket på sista tiden, inte för att det har gått dåligt (inte alls), har bara inte haft nån lust. Det har faktiskt gått rätt bra den sista tiden! Spelade ju Pyjamas Cup för ett par veckor sen och kom femma vilket jag var nöjd med. Kom upp i 470 poäng två matcher, 11 rull på 10 matcher och inga större misstag (lite missnöjd med matchen mot Greger Nässen).

Har spelat skrämmande lite på beta däremot,  och än mindre har jag tränat IRL. En endaste gång på två månader nästan. Så jag kanske inte är inne i matchtempot/psyket som när jag spelar hela tiden.

Är inte heller så jättetaggad på SM, men hoppas jag blir det!

Johan


Check

Nu är det snart bara en vecka tills SM i Scrabble går av stapeln. Det känns laddat och jag är faktiskt mer taggad och fokuserad än vanligt. Precis som det ska vara de förväntansfulla dagarna innan ett mästerskap.

Jag är dessutom i ovanligt bra form, både IRL och på nätet (nåja). Igår på stockholmsträningen rullade jag till exempel basrullen AE(R)OsTAT genom F(E) och M(O), ett ganska svårhittat läge som jag kanske skulle missat för någon vecka sedan. Jag har hittat tillbaka till min kreativitet som har varit som bortblåst under majoriteten av matcherna i de senaste turneringarna och känner mig trygg vid brädet. två dagar kvar i skolan - sedan lov veckan innan Det Stora Eventet. Ska ägna veckan till att anagramträna sjuor & åttor, det jag i princip behöver lära mig bäst i nuläget. En andra check kommer någon dag innan spelstart. Wish me luck!

//Andreas

Word Freak

Jag läser just nu Stefan Fatsis underbara bok Word Freak, som för er som inte redan visste handlar om subkulturen Scrabble i USA och om toppspelarna och deras filosofier om spelet. Man får följa Stefans till synes oskyldiga fördjupande i Scrabblevärlden och läsa när han sjunker längre och längre ner i träsket. En otroligt inspirerande och underhållande bok som är ett måste för alla inbitna scrabblare, dessutom får du stor kunskap om spelets historia och vilka som ligger bakom spelet mm.  Köp den nu på http://bokus.se!

Formbotten

Den senaste tiden, i alla fall de senaste dagarna har jag märkt att jag av någon outgrundlig anledning bara spelar sämre och sämre, blir mindre sugen på spelet och är mindre kreativ. Alla har vi dålig form någon gång, och jag är just nu i bottnen av alla bottnar av dålig form. Jag får usla brickor också, men jag märker att det inte bara är det som är orsaken till min stadigt nedgående ratingutveckling på Betapet just nu. Jag pluggar sjuor och fyror, läser Word Freak och tar all information om spelet som finns, logiskt sett borde jag vara bättre än någonsin. Kanske är det alla funderingar och filosofier om spelet som gör att jag kanske tänker för mycket istället för att spela. Kanske är det min trötthet, eller alla andra bollar jag har i huvudet just nu. Någonting är det i alla fall. Och något måste göras.

Andreas/Lyle

RSS 2.0