SM-tipp

Jaja, jag vet att det är flera månader kvar till SM. Men tänker posta ett tips varje månad tills SM går av stapeln. Och ingen kan stoppa mig! De kommer dock att bli mer detaljerade och längre med tiden.

15. Alexander "Prytte" Prytz Hedström

-En spelare som inte låter sig påverkas av nånting kan definitivt placera sig högre, men brickorna är på fel sida och han förlorar en match mot mig på Z:at. (Moahaha)

14. Daniel Domert

-Har varit förmodligen bäst i Sverige. På hemmaplan har han dock för mycket att tänka på med arrangemanget att fokus flyttas från spelet. Annars en superb taktiker och ordkunnare av stora mått. Men det var ingen nyhet direkt.

13. Malin Ståhlner

-Verkar ha tappat rejält med motivation och har inte synts så mycket i Scrabblekretsarna på sistone. Hon har dock en jobbigt stabil lägstanivå som kommer att komma långt på, men eftersom Malin sällan gynnas av flerdagarsturneringar bli det högst en trettondeplats.

12. James Reimdal

-Alltid en klar favorit och likväl en sjukt tung motståndare. Men eftersom han verkar vara i en svacka nu så tippar jag honom ändå såhär långt ner, trots att James brukar gynnas av flerdagarsturneringar. jag gör förmodligen fel i att tippa honom under topp tio, men magkänslan säger såhär.

11. Axel Olesund.

-Börjar bli riktigt bra och läser sina ord. Kanske gör lite förhastade slutsatser ibland? Hursomhelst en spelare med otrolig potential.

10. Andreas Pejler

-Aldrig någonsin tippat mig själv på en tipplista, men kanske är tiden mogen för det, kanske inte. Siktar på högre, men är jag jättetaggad och får massa blanka och annat gott så vet man aldrig vad som händer. :-)

9. Gunnar Andersson

-
Hade tänkt placera Gunnar på pallen men ångrade mig sedan. Klart en av Sveriges bästa spelare och förmodligen mest stabil i Sverige, men motivationen är åt andra hållet.

8. Elof Hansjons

-
Har verkligen sitt helt egna spelsätt och gör succé gång på gång. Kanske lite mycket annat att tänka på för att hitta motivationen som krävs? Vem vet, Elof är i alla fall en galet kreativ och lurig spelare som kan klå alla.

7. Johan Berner

-
Tar sig alltid i kragen när det vankas SM. Han kanske kommer lägre, eller högre, men sjua känns rimligt.

6. Per Christensson

-Spelare som nästan har allt, spelar vårdat och korrekt. En stor talang som utan att röra en min kommer sexa eller högre.

5. Niklas Elmefjäll

-
Inte motivation för vinst, men är perfekt avslappnad och har egentligen inte så stor press på sig denna gång. Just i det stadiet kommer Elmis att prestera finfint.

4. Martin Bender

-Har här heller ingen aning hur formen ser ut. Men något säger mig att Martin är råtaggad, och med sin sannolikhetsbaserade övertaktiska spelstil kommer han kontrollerat att vinna de flesta matcherna. Dock blir det några riktiga oflytsmatcher vilket gör att Martin hamnar utanför pallen även detta år.

Och så pallen;

3. Björn Ericson

-Kommer inte att behålla titeln som Sveriges överman men är numera så ruskigt bra att det blir pall om han får hyfsade brickor. Aldrig spelat mot karln iRL men det är väl dags snart. Dock kommer han tyvärr att slå mig i detta SM.

2. Inger Wingård

Nära vinst i år men når helt enkelt inte riktigt ända fram. Är i zonen hela turneringen och spelar som en gudinna. Hennes finfina brickor gör inte saken sämre, men i en eller två matcher kommer det grus i maskineriet när slutspelen inte klaffar perfekt. Blir säkerligen inte så speciellt exalterad över silvret då hon presterar lika bra som ettan.

1. Mikael Ström

Sveriges i särklass bästa spelare just nu och ska bara helt enkelt vinna SM. Han har inte anmält sig ännu och säger sig ha tappat spellust. Vi får verkligen hoppas (eller kanske inte?) att han ändrar sig och tar tåget till uppsala för att show:a off med sitt extraordinärt eminenta spel. Grattis säger jag, redan nu.

Reserver:

Yann Moreau Bruun
är fortfarande anmäld men har sagt att han kommer att vara bortrest under SM. Om han bestämmer sig för att spela blir han utan tvekan topp 5.

Roland Olsson hoppas jag verkligen på detta SM. Underpresterar på tävling gång på gång, nån gång måste det ju klaffa. Och det kan säkert hända detta SM, och då blir han inte att leka med.

Alexander Sandström börjar bli väldigt bra och kreativ. Kan mycket väl storskrälla i år.

Emma Ekman har verkligen övertygat på senaste och visat att hon verkligen är att leka med i Scrabblesammanhang. Dock samma problem som med Daniel Domert här - för mycket fokus åt ett stort arrangemang förflyttar spelskärpan.

Zakarias Jonsson börjar komma uppåt i tabellerna, och har en topptrimmad anagrammotor men råhugget taktiskt spel, vilket behöver slipas på en del och gör att han ännu inte är uppe i toppen.

David Brandell hoppas jag gör en storstilad comeback, skulle vara väldigt roligt att se. Kanske har han lusläst listor hela sommaren, vem vet?

--

Nertzen för bästa nykomling kommer att tilldelas Oscar Edström, aka OscarChef på nätet. Har imponerat stort och kan mycket väl överraska med en hög placering i tabellen. Ska bli kul att se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0